top of page

BETTINA VOGEL: DER ER EN GIN TIL ENHVER LEJLIGHED

Updated: Oct 26, 2020

Hun er optaget af ginnens verden, dens detaljer og de forskellige smagsnuancer. Navnet er Bettina Vogel, der har en sydafrikansk gin som sin samlings mest specielle.

Foto Privat



Navn Bettina Vogel Født 1964 Hjemby Fredensborg Ginrelation Superpassioneret entusiast

Hvad er det fascinerende ved gin?

Det mest fascinerende ved gin er, at den er så versatil. Alsidigheden er fantastisk. Når og hvis det bliver ens hobby, er det en nærmest uforklarlig stræben efter det næste kick. Det er ikke ginnen alene, men det at opnå en treenighed mellem gin, tonic (tonicen er mindst ligeså vigtig som ginnen) og den rette garnish. Man kan finde en gin, der passer til humør, årstid og lejlighed. Gin og tonic handler om at opnå den fulde smag. Man kan vælge garnish ud fra at se på ginnens botanicals og herved accentuere ginnens smag. Og så er det bare med at komme i gang med at lege med den. Jeg er total madnørd, og det er faktisk det samme, vi er ude i, når man leger med smag i forhold til gin og tonic.

Jeg prøver at dyrke, så vidt muligt, mit egen garnish - det giver også en fantastisk følelse.

Håndværket og historien bag er vigtigt for mig. Der er mange fantastiske myter omkring de forskellige gin; hvordan ideen er opstået, håndværket, og menneskene bag. Fx har det en stor betydning, hvis jeg møder de folk, der laver gin.

Det griber om sig, når man er passioneret. Hvis flaskens udseende drager, kan det blive et must have i min verden. Alkoholprocenten er også af betydning, og for mig skal den helst være på 44 ABV og op. Det gør bare noget ved smagen. Kvalitet fremfor kvantitet. Jeg smager altid på en ny gin ren for at se, hvad eftersmagene gør i min mund. Dog drikker jeg aldrig en gin neat, jeg smager kun, og jeg drikker meget sjældent cocktails med gin. I en gin og tonic er min blanding altid 5 cl gin og 15 cl tonic.

Hvilken gin og tonic drak du sidst - og hvorfor?

Det var Sipsmith London Dry Gin 44,1 ABV. Jeg var i skoven for at sanke svampe, og der fandt jeg en lilla ametyst i en masse irgrønt mos. Amatysten som sten bruges mod trolddom og har en rensende effekt på både krop og sjæl. Jeg ville have dette med på mit billede som pynt og syntes, at den grønne Sipsmithflaske passede virkelig godt hertil. Det fungerede virkelig godt med en Fever-Tree Premiun Indian Tonic Water, og garnish blev en lille skive lime og en lille båd frisk figen. Så var snacken også på plads.

Hvis du måtte tage fem flasker gin med hen på en forladt bar, hvilke skulle det så være?

Det skulle være Frydenlund Struensee Slotsgin 46,5 ABV. Det er en fantastisk dansk gin, der blandt andet er destilleret på gulerødder og æbler fra deres egen plantage. Mary Le Bone London Dry Gin 50,2 ABV. Den har en fantastisk smag. Jeg fik den til en smagning, og den er en for ever i vores ginskab. Silent Pool Gin fra England 43 ABV. Sikke en fantastisk smag. Den har lidt citrus og er dejlig og forfriskende. På flasken fortæller den også myten om The Knight and the Lady. Det er et stort ønske for mig at besøge Silent Pool Distillers en dag.

Copperhead Black Batch Gin 42 ABV. Jeg smagte den første gang i lufthavnen Bruxelles, hvor der blever serveret lokale produkter i en lounge. Så klokken fire om natten fik jeg serveret en perfekt gin og tonic. Jarrolds London Dry Din 48 ABV fra Chichester West Sussex . Den er ikke mindre end perfekt.

Hvilken gin er den mest interessante i din samling?

Jeg har boet 14 år i Sydafrika og har derfor en stort kendskab til gin derfra. Min mest interessante flaske er da også sydafrikansk, nemlig Cruxland Double Distilled Pure Grape Gin 43 ABV. Den er infused med Kalaharitrøfler og har masser af krydderier. Det kan jeg godt lide. Cruxland vandt Best London Dry Gin in the World 2020. Så er den spændende med masser af spice - det kan jeg godt lide.

Er der nogen form for systematik i din ginsamling?

Jeg går ofte efter London Dry Gin. Jeg vælger også ud fra alkoholprocenten, og så er flaskens udseende af stor betydning. Ja, i det hele taget, hvordan producenten fremstiller sig på hjemmesider osv., så man kan mærke den kærlighed og passion, der er lagt i produktet. Jeg er ikke til meget parfumeret gin og er slet ikke til søde gin. Når det er sagt, ændrer og udvikler min smag sig hele tiden. Så jeg er ikke på nogen måde fastlåst.

Det er altid trist at tømme en flaske gin og udføre det såkaldte Bottle Kill. Men hvad gør du så typisk?

Vi har en hel del gin i vores samling, som vi absolut ikke vil være foruden. De bliver erstattet med det samme, hvis vi laver et Bottle Kill, og derfor har jeg altid lidt ekstra på lager af mine must haves. Ellers køber jeg nye flasker, når der er et godt tilbud.

Hvis du møder en, der bare ikke kan lide gin og tonic – men godt vil give dig en allersidste chance for at blive omvendt – hvad vil du så servere?

Når folk siger, at de ikke kan lide gin og tonic, er den typiske begrundelse den smag af »gran«, som de siger, ginnen har. Derfor vælger jeg en gin, der netop ikke har den smag som fx Beefeater 24 i den smukke, røde flaske. Og som tonic vil jeg vælge Fever-Tree Premium Indian tonic. Den skal serveres med masser af isterninger og som garnish en lille skive grapefrugt og eventuelt en lille kvist rosmarin.



180 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page