top of page

BRØLET FRA BROOKLYN

Brooklyn Handcrafted Small Batch Gin er delikat og et godt bevis på, hvor megen god tin der kommer from over there.

Foto Bo Nygaard Larsen Gin Brooklyn Handcrafted Small Batch Gin Destilleri Brooklyn Craft Works

Land USA Styrke 40%

Tonic Folkington's Indian Tonic Water Garnish Friske, økologiske limeskiver

Glas Arvet highballglas Nogle gange skal det bare være simpelt uden for mange dikkedarer. Sådan har jeg det selv af og til, når jeg skal have en drink. Og her kan gin noget, andre spiritusformer ikke kan.


Tre dele tonic til én del gin, et par skiver lime, masser af is, og du er særdeles godt kørende.

Prøv for eksempel denne Brooklyn Handcrafted Small Batch Gin. Den er, som navnet antyder, fra New York og er blandt andre lækkerier destilleret med håndskårne citrusfrugter. Det er med til at gøre ginnen særdeles delikat og frisk, og den tydelige smag af citrus gør, at den går godt til en klassisk gin og tonic.

’Small Batch’, som man ofte støder på i spiritusverdenen, betyder, at der er tale om en lille produktion – i Brooklyns tilfælde bliver der kun destilleret 300 flasker ad gangen.

Tonic, garnish og glas

Tonic Som tonic bruger jeg Folkington’s Indian Tonic Water. Den har også citrus i sig og spiller på den måde godt op til egenskaberne i ginnen. Det kan være en videnskab at sammensætte den rigtige gin til den rigtige tonic, men dybest set handler det om, hvorvidt man kan lide det eller ej. Og jeg kan virkelig godt lide dette ginsus fra New York tilsat tonic fra engelske Sussex. Hvad

  • 4 cl Brooklyn Handcrafted Small Batch Gin

  • 12 cl Folkington’s Indian Tonic Water To skiver økologisk lime (skyl lige limen inden, du bruger den)

  • Isterninger

  • Tip Hvis du vil have mere smag af lime, kan du presse saften fra resten af din lime ned over det fyldte glas med isterninger og forsigtigt røre rundt


Hvordan

  • Fyld glasset op med isterninger

  • Kom dine limeskiver i

  • Tilsæt gin, så tonic

Tip Når tonicen rammer isterningerne, vil den bruse op, og dermed går en del af kulsyren tabt. Hvis du vil beholde kulsyren, kan du enten hælde forsigtigt i kanten af glasset eller ned på en barske, du har sat i midten af glasset.

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page