top of page

DE VILDE NÆSERS GIN

Updated: Oct 2, 2020

Med Canaïma Small Batch Gin er vi dybt inde i Amazonas. Det er en gennemført gin, der minder os om diversiteten på jorden.

Foto Bo Nygaard Larsen


Gin Canaïma Small Batch Gin Destilleri DUSA

Land Venezuela Styrke 47%

Tonic Seventeen 1724 Tonic Water Glas Happy Vol. 1, Riedel Garnish Tørret passionsfrugtJeg har noget med Sydamerika. Min kones oldefar, Christian Boll, udvandrede i 1906 til Argentina, hvor han grundlagde det, der senere som Danica blev et af landets største mejeri. Min svigermor er født i selvsamme land og konfirmeret i Venezuela, og jeg har i par omgange rejst rundt på kontinentet, blandt andet med en sejltur rundt om Galápagosøerne. Derfor er jeg optaget af, hvad der rører sig i Sydamerika. Det gælder politik, den klassiske musik, den skønne litteratur, fodbold og, ja, spiritus.

Spiritussen fra Sydamerika Sydamerika har stolte traditioner inden for de ædle dråber. For eksempel har Peru sin egen brandy, Pisco, mens Brasiliens nationaldrik er den romlignende Cachaça. Med adgang til nærmest uanede mængder af de nødvendige råvarer er det da heller ikke tilfældigt, at Sydamerika kan byde sig til i ethvert barskab. Det gælder også med gin, for naturligvis er Sydamerika også med her.

De vilde næsers gin Et godt eksempel er denne Canaïma Small Batch Gin fra Venezuela. Den bliver lavet af firmaet DUSA (Diplomático Rum’s Venezuelan Distillery), der også står bag den verdenskendte rom Diplomático Reserva Exclusiva. Ginnen er vild, den pirrer godt i næsen og andre steder og så holder den, hvad den lover, når den siger, at den er »Born in the Amazon«. Af ginnens i alt 19 botanicals er de ti nøje udvalgt og hentet i Amazonas som passionsfrugt, Merey (den kendte fra Cashewnødder), Açai (acaibær), den kakaolignende Copoazú og palmefrugterne Uva de palma, El Túpiro. Ja, jeg har ikke nogle danske navne til dem, for her er vi virkelig dybt inde i regnskovens frodige skatkammer, der ikke lige sådan lader sig transportere til et dansk supermarked.

Neat er lig med l-a-n-g-s-om Når jeg står med en ny gin, smager jeg den først neat. Altså - hæld et lille sip op i et snapseglas og smag l-a-n-g-s-o-m-t. På den måde lærer du din gin at kende, og i Canaïmas tilfælde kan det nemt blive en ven for livet. Den er varm og har en lang eftersmag, så du ikke er i tvivl om, at du her har at gøre med noget, der er ganske specielt.

Canaïma bliver destilleret i små portioner af 500 liter ad gangen, deraf tilnavnet ’small batch’. Det sikrer en større kontrol og præcision i processen, og det giver os slutforbrugere den mest autentiske smagsoplevelse.

Det er historien bag også. Canaïma bliver destilleret i små portioner af 500 liter ad gangen, deraf tilnavnet ’small batch’. Det sikrer en større kontrol og præcision i processen, og det giver os slutforbrugere den mest autentiske smagsoplevelse.


En hjælp til Amazonas

Og så bidrager vi til Amazonas forsatte overlevelse. 10 procent af overskuddet går til organisationerne Saving the Amazon, www.savingtheamazon.org, og Tierra Viva, www.tierraviva.org, der arbejder for beskyttelse af lokalmiljøet og lokalbefolkningen. Den slags har jeg altid kunnet lide – både fordi det er fornuftigt, og fordi det fortæller en fantastisk historie.

Salud og felicidades


Tonic, garnish og glas

Tonic Også tonicen er fra Sydamerika. Sådan da. Seventeen 1724 Tonic Water hedder den, fordi den anvendte kinin er plukket i 1724 meters højde i de peruvianske Andesbjerge, men ellers er det det spanske firma bag Gin Mare, der producerer denne tonicvand. Den har en god smag af citrus, der flot matcher ginnens noter af grape og appelsin.Seventeen 1724 er en af mine favorittonics, der står godt til de fleste gin.


Garnish Passionsfrugter ligger så meget lige for. Dels er de en del af destillatet, dels tager de så godt ud i et glas. Min garnish er fra frugtskiver.dk


Glas Happy Vol. 1, Riedel

Note Gin, tonic og garnish er anmeldergaver fra producenterne/importørerne.

60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page