top of page

KENN HANSEN: GIN ER NOK DEN SPIRITUS, DER SPÆNDER BREDEST

Updated: Oct 26, 2020

Kenn Hansen er manden bag GIN Forum-dk på Facebook. Med flere end 3600 medlemmer er gruppen både populær og indflydelsesrig. Vi har stillet ham nogle spørgsmål om, ja, gin.

Kenn Hansen Foto Camilla AngéleNavn Kenn Hansen Født 1987 Hjemby Randers Ginrelation Admin i gruppen GIN Forum-DK

Hvad er det fascinerende ved gin?

Jamen, gin kan så mange ting, og den er nok en af de spiritusser, der spænder bredest. Den kan drikkes neat, bruges i cocktails og alt derimellem, og smagsvariationerne er nærmest uendelige. Populariteten er eksploderet de seneste år, og specielt dansk gin har virkelig vundet frem, og vi er piv gode til det herhjemme. Det synes jeg bestemt godt, vi kan være stolte af som danskere. Der er altid en helt bestemt signatur i dansk gin, en nordisk feeling om man vil.


Hvad var din første gin og tonic?

Uhh, den ligger mange, mange år tilbage … Jeg tror, at det var i mine spæde teenageår, hvor vi skulle holde efterskolefest. Vi skulle have noget sprut, og den billigste flaske på tanken var en flaske gin (husker ikke hvilken, men sikkert Gordon’s eller lignende). De andre syntes, det smagte forfærdeligt, men jeg kunne heldigvis godt lide det.


Hvilken gin og tonic drak du sidst – og hvorfor?

Det var faktisk en testsmagning af den gin, som vi selv laver med udgangspunkt i min Facebookgruppe Gin Forum-DK. Der skal lige justeres en lille smule, og så tror jeg, at vi er i mål.

Hvis du måtte tage fem flasker gin med hen på en forladt bar, hvilke skulle det så være?

Det skulle helt sikkert være dansk gin, og i vilkårlig rækkefølge må det blive Cornflower Dry Gin, Woodhill Navy Strength Gin, Anholt Gin, Syv Sind Gin – Andet Sind, Ejderstedgade Gin.


Hvilken gin er den mest interessante i din samling?

Den er svær, for hvad gør en gin interessant? Er det indholdet, historien eller omstændighederne omkring den? Men i forhold til indholdet må det være Cornflower Dry Gin, fordi den er så kompleks, og man kan blive ved med at finde nye noter og smagsnuancer. Ginnen vokser på én hver gang, man får den. I forhold til historie og omstændighederne omkring en flaske, tror jeg det må være GIN Forum-ginnen. Jeg synes, at den er enestående, og det er i sig selv fantastisk, at så mange i Facebookgruppen støtter op om dette projekt. Det tror jeg ikke, mange andre Facebookgrupper kan præstere.


Hvad fik dig til at begynde GIN Forum – DK?

Jamen, der var masser af grupper for rom, whisky og andre spirtusser, men ingen for gin. Men jeg kunne jo se på hylderne i supermarkederne og hos vinhandlerne, at gin var i en eksplosiv udvikling, så jeg tænkte, at der måtte være grundlag for et mødested for ginentusiaster, nydere og elskere. Et sted, hvor vi kunne dele inspiration og udvikle hinanden på kombinationer, spændende flasker mv. Og det må siges at have været en succes.

I de senere år har udbuddet af gin været stigende. Er det en udvikling, der vil fortsætte eller falde?

Jeg er helt sikker på - og håber absolut, at denne udvikling vil fortsætte. Men om det vil være med den samme hastighed som de seneste år, kan jeg dog være en smule i tvivl om.417 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page