top of page

MORTEN SØRENSEN: DER SKAL ALTID VÆRE ET ALKOHOLFRIT TILBUD

Morten Sørensen er manden bag ISH, der siden begyndelsen i 2018 har taget Danmark og mange andre lande med storm. For ham skal der altid være et tilfredsstillende alkoholfrit tilbud. Det siger han mere om i dette interview.

Morten Sørensen, grundlæggeren af ISHSpirits Foto ISH


Navn Morten Sørensen Fødeår 1982 Hjemby København Relation Grundlægger af ISH

Hvornår og hvorfor fik du ideen til ISH?

Jeg fik ideen til ISH, efter jeg i efteråret 2017 tog en såkaldt 100 Day Challenge, hvor jeg valgte ikke at drikke alkohol. Jeg syntes, det var lidt for konventionelt, at der altid skulle være alkohol involveret, når man skulle hygge sig. Så det valgte jeg at udfordre og fandt ud af, at det ikke var så svært at holde sig fra alkoholen - det svære var at få tilfredsstillende alternativer, som ikke bare var juice og sirup. Det inspirerede tanken om ISH, og et års tid senere tappede jeg de første ISH-flasker.


Læs mere her

Hvordan har modtagelsen og væksten været?

ISH er en af de første i verden, der kaster sig ind i denne kategori, og i dag har vi det bredeste udvalg for at sikre, at der altid er et tilfredstillende alkoholfrit alternativ til enhver lejlighed. Det har været muligt at udvide vores sortiment, team og internationale forhandlerliste, fordi vores produkter er blevet så godt modtaget af forbrugerne og af indkøberne i de respektive lande. Kort tid efter jeg tappede de første flasker, mødte jeg indkøberen hos en engelsk detailkæde på en messe, og seks måneder senere var vi på hylderne i deres 838 butikker spredt udover hele England. Det er vildt hurtigt, men når man har et godt og interessant produkt, åbner det utrolig mange døre.Daiquiri med RumISH Foto Bo Nygaard Larsen


Hvorfor er alkolholfrit spiritus blevet så populært?

Det viste sig, at jeg ikke var den eneste, der gerne ville udfordre den sociale norm omkring vores drikkekultur, så timingen kunne ikke have været bedre. I dag kalder vi det mindful drinking , og vi har gjort det til vores mission at gøre det nemt at være mindful drinker og give folk muligheden for at skrue op og ned for alkoholen, uden at der skal gåes på kompromis med smagsoplevelsen eller det sociale. Det er en global trend ført an af ønsket om en sundere livsstilk. Ifølge IWSR udtrykker 40% af verdens befolkning ønske om at skrue ned for alkoholen, og når disse forbrugere bliver præsenteret for et tilfredsstillende alkoholfrit produkt, så køber de det.


Vi har ved flere lejligheder serveret vores cocktails til intetanende gæster, som har været overbevist om, at deres drinks har været alkoholiske

Udover vores egne produkter kan vi se, at alkoholfrie øl er boomet på det seneste, og det handler om, at produkterne er tilfredsstillende, og snakken om alkohol versus alkoholfri er mindre polariseret i dag.


Firmaet hedder ISH som i ligesom. Men er smagen sammenlignelig med alkoholdig gin og rom?

Ja, navnene GinISH og RumISH skal henlede vores tanker på den konventionelle gin og rom, vi alle kender. GinISH og RumISH er designet til brug i cocktails. Så når man laver sig en GinISH og Tonic eller en DaiquirISH, så smager det som en Gin og Tonic og en Daiquiri. Smager man dem rent, vil man opdage, at der ikke er den ethanolfølelse, man kender fra konventionel spiritus.


For at kompensere for dette, destillerer vi skallerne af chilifrø for at gengive det, der giver den tilfredstillende varme i en cocktail, som er med til at gøre det til en voksendrink.


Vi har ved flere lejligheder serveret vores cocktails til intetanende gæster, som har været overbevist om, at deres drinks har været alkoholiske – det er altid en fornøjelse, for det bekræfter os i, at vi har skabt en række produkter, der netop tilfredsstiller.


Hvordan ser fremtiden ud for markedet?

Læser man de mange statistikker og rapporter, der findes om det alkoholfrie marked, så er det tydeligt, at vi kommer til at opleve en betragtelig vækst i det globale marked.


Det betyder dog ikke, at alkohol forvinder, og alle nu skal konvertere til alkoholfrit. Der er blot flere og flere, som ved, at en god vært sørger for, at der er noget for alle - også de gravide, dem, der kører, og dem, der ikke lige har lyst til en boozy velkomstdrink.


Flere restauranter, butikker og hoteller forstår, at service handler om at byde alle sine gæster velkommen – også dem, der ikke drikker. I en Mintelrapport om det britiske marked fra 2019 svarer 59%, at de nyder drinks både med og uden alkohol på en typisk bytur, hvorimod kun 29% svarer, at de udelukkende nyder drinks med alkohol. Markedets vækst ligger altså hos flexitaren – altså det segment, som godt kan lide lidt af det hele, uden at det skal blive for fanatisk. Meget lig det segment, som vælger at skrue lidt ned for kødet og op for grøntsagerne, uden man behøver at sige nej tak til en god bøf i ny og næ.
175 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page